2x Volvo FH voorzien van open carrosserie met Hiab 548 autolaadkraan met hoogzit en knijper

, ,
We hebben de opdracht uitgevoerd om 2 Volvo’s te voorzien van open carrosserie. Beide Volvo’s zijn identiek opgebouwd met een Hiab 548 autolaadkraan met knijper. De laadvloer is volledig staal en heeft een geïntegreerde steunpootbalk aan de voorzijde.
Op de laadkraan hebben we een hoogzit gebouwd. Deze geeft de chauffeur een volledig overzicht van de gehele omgeving. In cominatie met het gemonteerde Drimote systeem kan de chauffeur vanaf de hoogzit de steunpoten intrekken en de Volvo verplaatsen zonder de hoogzit te moeten verlaten.
Interessant feitje over deze hoogzit: Wanneer de chauffeur de hoogzit in gebruik neemt schakelt de kraan automatisch over naar een ander kraanprogramma passend voor deze situatie.
Nog een mooie aanpassing aan de autolaadkraan is dat deze opvouwbaar blijft door middel van de inklapbare hoogzit terwijl de knijper er nog aan zit.
Onderlangs de opbouw zijn beide Volvo’s strak afgewerkt met RVS ladekisten wat meer dan voldoende opbergruimte moet geven. Aan de achterzijde is er gekozen voor een opklapbumper geheel volgens de nieuwe richtlijnen van het RDW en een luchtbediende onderbouwvangmuil koppeling.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

november 2, 2022